Top 10 3D-printer projecten in 2014

Het afgelopen jaar nam de 3D-printtechniek een vogelvlucht, bijvoorbeeld met de goedkope 3D-printer The Micro. Vele bedrijven en start-ups begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden van deze nieuwste techniek en het ontwikkelen van nog betere technieken. DesignBoom Architecture maakte een top 10 van de vele 3D-printer projecten die hen in 2014 het meest opvielen:

  1. Op 24 november schreef NASA geschiedenis door aan boord van het internationale ruimtestation ISS het eerste object in de ruimte te printen.
  2. De eerste 3D-geprinte auto kwam tot leven tijdens de ITMS in Chicago (8 tot 13 september). Dat kostte 44 uur aan printen en 2 dagen in elkaar zetten.
  3. Kunstenaar Olivier van Herpt uit Eindhoven ontwikkelde een nieuwe techniek om keramiek op grootte schaal te printen.
  4. Pirate3D bracht met de 3D-techniek foto’s tot leven voor blinden.
  5. De ‘A23D’ is een 3D-geprinte lettertype, getoond aan de wereld tijdens het London Design Festival in het V&A Museum.
  6.  Ontwerper Andrey Rudenko uit Minnesota kreeg het voor elkaar om een compleet kasteel te printen, nadat hij twee jaar onderzoek hiernaar deed.
  7. Het Londense LIX bedrijf creëerde de kleinste pen als 3D-printer. Hiermee maak je in slechts enkele seconde kleine objecten.
  8. Adobe kondigde aan dat zij 3D-printen gaan steunen in Photoshop CC>
  9. Nike lanceerde, speciaal voor het WK voetbal in Brazilië, de eerste 3D-geprinte sporttas: the Rebento Duffel.
  10. Kunstenaar Diemut Strebe en een team van onderzoekers maakten een levende replica van het oor van Vincent van Gogh. Ze gebruikten kraakbeen van een nabestaande en gaven het nagemaakte oor de naam ‘sugababe’ mee.