Nieuwe mediakunst: illustraties toevoegen aan Instagramfoto’s

Multimedia illustrator Lucas Levitan komt uit Brazilië, maar woont in Londen. Hij heeft een verfrissende kijk op de wereld en de realiteit. Op zoek naar inspiratie tovert hij gewone plaatjes om in fascinerende afbeeldingen als een illustratie, beeld, installatie, schilderij of film. Om de realiteit om te vormen tot iets anders bedacht hij het project Photo Invasion. Daarmee voegt hij grappige illustraties toe aan normale foto’s die anderen op Instagram hebben toegevoegd. Op deze manier haalt hij de foto’s uit hun context en verandert hij ze in een speelse en onverwachtse afbeelding. Het resultaat is vaak aandoenlijk. Bij elke illustratie die hij op zijn Instagram pagina plaatst, vermeldt hij uiteraard altijd de bron van de oorspronkelijke foto.

Enkele voorbeelden van de illustraties van Levitan met de Photo Invasion:

Photo Invasion Book

Vanwege het grote succes van zijn project is de illustrator van plan om een Photo Invasion Book uit te brengen. Voor de financiering doet hij via crowdfunding platform Kickstarter een beroep op mensen uit de hele wereld. Binnen 48 uur had hij al 20% van het benodigde bedrag om het boek te maken bij elkaar.

photo-invasion-illustrations-lucas-levitan-151

photo-invasion-illustrations-lucas-levitan-161

photo-invasion-illustrations-lucas-levitan-271photo-invasion-illustrations-lucas-levitan-39

photo-invasion-illustrations-lucas-levitan-40

Wil je liever zelf aan de slag met zulke leuke illustraties? De Photo Invasion App is te downloaden via iTunes en daagt je uit je eigen foto’s te illustreren. In de app vind je 45 unieke illustraties van Lucas Levitan.